Om oss

Vi som köpte Profipro Oy och numera är ägare av PPAB har alla varit entrepenörer i egna företag eller medlemmar i familjeföretag inom skogsbruk. Tillsammans har vi över 80års erfarenhet av det mekaniserade skogsbruket.

Historien bakom namnet Profi och hur det hamnade i Sverige

Profis historia började i ett företag som heter Nokka Tume OY på 90-talet där man tillverkade maskinerna Nokka Ph6-skördaren samt skotaren Nokka  Joker 24WD.

Företaget gick under namnet Nokka Forest OY ock fanns beläget i Muurame Finland.

I efterhand så kom maskinerna Profi 6 WD , en 6-hjulig skördare med logmerkran med 10 meters räckvidd samt olika aggregat som tex Keto, Afm, Logmax m.m. Denna maskin kom väl ut på marknaden som en stark stabil och lätt maskin med en lång stark kran som gjorde gallringsarbetet mer effektivt.

Man byggde även en större skördare som fick namnet Profi 600. Den kom 1998 och var en skördare som mätte sig med Timberjack 1270, Valmet 911 och Ponsse Ergo. Denna maskin var för övrigt den första serietillverkade skogsmaskinen med CAN-BUS styrning i hela världen.
Men lades ner efter 6 st producerade maskiner, varav 2 st fanns i Sverige. Datorerna var inte riktigt utvecklade för skogen vid denna tidpunkt så det fanns en del problem med styrningen av maskinen.

2003 föddes Profi 500, en maskin som fick ett rejält chassi med kugghjulsboggie, Sisu-motor, rexroth-pumpar, hjulmotorer samt 11m kran med olika mätsystem samt aggregat.

2005 kom en vidare utveckling av Profi 500 med en ny hytt samt kraftigare motor på 120 Kw och kraftigare hydraulik samt CAN-BUS styrning. Den fick namnet Profi 50 och denna maskin byggs nu i Nivala och har blivit  erkänd som en riktigt driftsäker, stark ock pålitlig maskin. Här kommer även Keslas produkter in i maskintillverkningen.

År 2015 kom en uppgraderad maskin som heter Profi 54 med AD-Blue motor 140 Kw samt roterande hytt och även ett  nytt mätsystem för aggregatet.

2017 köptes Profi-maskintillverkningen över till Sverige ock fick namnet Profi Production Ab och är beläget i Umeå som ägs av  fyra ”gamla entreprenörer” med mer än 80 års erfarenhet av skogsmaskiner i bruk.

Profi Production Ab arbetar ständigt med utveckling samt förbättringar för ett effektivare skogsbruk.

Samarbetspartners

Hur kan vi hjälpa dig?

Kontakta oss gärna för frågor och mötesbokning.

 

Hur kan vi hjälpa dig?

Kontakta oss